Bu ölkədə son 16 ildə yerli düyünün dadı yaxşılaşıb

11:26 - 13.01.2025


13 yanvar, Fineko/abc.az. Görünüşü və teksturası da daxil olmaqla Çində düyünün dadı son 16 ildə yaxşılaşmışdır.

ABC.AZ xəbər verir ki, bu barədə yanvarın 13-də South China Morning Post xəbər verib.

"Düyünün dadının qiymətləndirilməsi, 2008-ci ildə yenilənmiş, məhsulu ümumi reytinq üçün soyuq düyünün görünüşü, qoxusu, ləzzəti, dadı və teksturası baxımından qiymətləndirən Milli standarta əsaslanır", — deyə məlumatda qeyd edilir.

Nəşrin məlumatına görə, genetik inkişaflar və becərilmə şərtlərinə nəzarət düyünün keyfiyyətinin yüksəldilməsində mühüm rol oynayıb.

Qeyd olunur ki, Çin ötən il ümumi dünya istehsalının 28%-ni təşkil edən dünyanın ən iri düyü istehsalçısıdır.