Bundan sonra bu ölkənin restoranları ətin mənşəyi haqqında məlumat verəcəklər

15:58 - 21.02.2025


21 fevral, Fineko/abc.az. Bu, Fransa Baş naziri Fransua Bayrunun yeni Fərmanında təsbit edilib. 

ABC.AZ xəbər verir ki, Fransua Bayru Fərmanında qərarın əsaslandırılması verilir. Beləliklə, Fransa fermerləri məhsullarının keyfiyyətini daha yaxşı təbliğ edə və bununla da istehlakçılara ətlərinin Fransa torpağından gəldiyini bildirə bilərlər. Bu, istehlakçılara yeməklərinin mənşəyi haqqında daha dolğun məlumat verir və restoran sahiblərinə ət parçalarının Fransız mənşəli olması səbəbindən keyfiyyət işarəsindən istifadə etməyə və fərqli olmağa imkan verir.
2002-ci ildən etibarən dana və mal ətinin mənşəyi göstərilməli idi, lakin yeni fərman bu vəzifəni donuz əti, quş əti və quzu ətinə şamil edir. Bu, istehlakçıların restoranlarda yerli istehsal olunan ət seçmələrini asanlaşdırır.

Fransa fermerləri (xüsusilə mal əti, quş əti və quzu sektorlarında) tez-tez daha ucuz idxal olunan ətlərlə rəqabətə tab gətirməkdə çətinlik çəkirlər. Bu, fransız fermerlərə hökumətin bu məsələyə diqqətlə yanaşdığı və bazardakı mövqelərini möhkəmləndirməyə çalışdığı barədə siqnal göndərir.